söndag 13 mars 2011

Homosexuella fotbollspelare

Jag hörde en märklig debatt i radion idag. Ämnet var fotbollspelaren Anton Hysen som "gått ut" med att han var homosexuell.




För det första kallades han elitspelare fast det bara är hans bror och far som är och varit elitspelare. Själv spelar Anton i div 2 och alla som är insatta i det svenska seriesystemet vet att det är långt ifrån elitklass. Motsvarar gamla div 3. Att fallet blivit så känt beror naturligtvis på att hans kända bror och far vilket deltagarna inte verkade vilja inse.



Det märkliga med debatten var att den blev en typ av pseudodebatt. Ingen vågade direkt gå in och ha en åsikt eller verklighetsbeskrivning. Dels ansåg man att hans "utgående" visserligen var heroiskt men samtidigt inte varken stort eller ovanligt.



Kanske dags att bestämma hur man ska gå vidare innan alla homosexuella blir utmobbade. Det är nog lite hårdare i omklädningsrummen och på läktarna än vad deltagarna vågade erkänna ....

Dagens aforism:

"Sex är det som tar minst tid av allt här i världen, ändå ställer det till mest besvär" John Barrymore

3 kommentarer:

  1. Inom boxningen har vi länge fått kämpa mot fördomar om ringvrak, platta näsor och det faktum att vi kramas ofta och mycket. Det tycker jag är synd.
    /L. J. Montana

    SvaraRadera
  2. Även inom diskgolfen kopuleras det friskt mellan män, men det är liksom ingenting man pratar högt om. Alla går hem till sina fruar och håller god min. Detta umgänge har ju faktisk förekommit i antikens Grekland som hela vår västerlänska civilisation är baserad på.

    Mvh Stefan Bergström

    SvaraRadera
  3. Att det ens ska behöva förekomma en diskussion om homosexualitet, daimkryss hit och skinnspik dit, äro skamligt så här anno 2011. Alla som jag träffat från den "äldre" generationen har faktiskt kunnat vara potentiella bögar. Problemet är att de varit några slags hårda blue oyster bögar istället för att ha denna mjukhet som till exempel Rikard Wolf och Karl Gerhard kunnat utstråla.
    MVH Jan Bergman. Kvalitets och miljöchef på NVS

    SvaraRadera