tisdag 10 maj 2011

Baggium

Man blir så less att höra det ena exemplet efter det andra på friskolor som skryter och ljuger om sin kvalitet men när det kommer till kritan så är det man är bäst på att lura staten på bidrag.

Det senaste exemplet är koncernen Baggium som till exempel på sin yrkesgymnasiala linje för bygg inte på långa vägar nått upp till sina löften om jobb när ungdomarna efter tre år är klara med sin utbildning. Däremot har man lyckats lura staten, alltså oss, på 375000 kronor per elev.

Misslyckandet beror säkert till stor del på att dom 75000 kronorna av detta bidrag var tänkt till finansiering av praktikplatser har man helt fräckt snott åt sig själva istället för som avsikten var att dom skulle gå till dom företag i byggindustrin som tog över undervisningen från Baggium. Tror sjutton att dom får problem med praktiplatser med den fräckheten.

Det finns säkert en uppsjö av liknande exempel och man ställer sig återigen samma fråga som i "På spåret" - vart är vi på väg? Finns det ingen som törs ta tag i detta problem heller?

Dagens aforism:

"Man skulle kunna leva av hyckleri om det bara inte vore så många som gjorde det." Emanuel Wertheimer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar