söndag 26 september 2010

Hyckleri, hyckleri, hyckleri

Hyckleri måste vara en av våra snabbast växande "folksjukdomar"

För några dagar sedan såg jag ett debattprogram på TV om en kanal 5- såpa "Kungarna av Tylösand" . Ett program om ett gäng ungdomar som får sprit, super, har sex och uppför sig om det vore deras sista dag här i livet. Kanal 5-representanten hävdade att det var ett underhållande dokumentärprogram trots att det uppenbarligen tillkommit bara för att få tittare utan tanke på konsekvenserna för varken för dom medverkande eller för minderåriga tittare och trots att dom medverkande från programmet visade klara tecken på sociala problem. Lindrigt sagt. Detta var hyckleri av värsta sorten.

Nyligen tog också valrörelsen slut och vi har begåvats med ett rasistiskt parti i riksdagen. Skandal säger alla etablerade partier och glömmer att erkänna att man kunde sluppit problemet om man erkänt det och tagit debatten tidigare. Detta är också ett hyckleri.

Det kanske största hyckleriet i denna fråga är nog ändå att en stor del av det svenska folket verkar vilja undvika att frågan kommer upp på bordet ordentligt. Vad är vi rädda för?

Dagens aforism:
"Man höjer rösten när man borde förstärka argumenten" Samuel Johnson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar