tisdag 5 april 2011

Hulliganer - igen

Man skulle kunna säga igen,igen och igen. I tre decennier har hulligankulturen fått härja fritt på fotbolls- och ishockeyläktarna. Efter varje skandalscen säger ansvariga från klubbarna att nu måste man göra något. Och vad händer. I stort sett inte ett skit som är allvarligt menat.

Publikantalet sjunker och polisantalet ökar. Klubbarna fortsätter att flirta och lulla med hulliganer som drogade och med vansinne i blick försöker forcera dom staket som man tvingats sätta upp och som irriterar dom vanliga åskådare som finns kvar.

När polisen säger att nu måste vi börja ta betalt för insastserna så skriker klubbarna som stuckna grisar och får dessutom medhåll av Svenska Fotbollförbundet.

Igår på fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK påstods att man hyrt in magneciumdetektorer som skulle eleminera alla bengaliska eldar och vad händer? Jo, matchen fick skjutas upp 15 minuter på grund av alla bengaliska eldar....!

Finns det vaerkligen någon som tror att man verkligen ärligt vill försöka få stopp på hulliganproblemet.

I så fall vore det den enklaste sak i världen att åka till England och kopiera deras metoder som gjort att man åtminstone fått bort hulliganerna inne på arenorna.

Då kanske man skulle kunna ta dessa snackfördärvare till klubbansvariga på allvar.

Dagens aforism:

Om en ide uppstår i ett tomt huvud fyller den upp huvudet helt. Det finns inget annat där som kan konkurrera om utrymmet. Charles de Montesquieu

1 kommentar:

  1. Ja detta är ett satans tyg som det kan heta om man vill särskriva och samtidigt omskriva. Bedrövligt att det ser ut som det gör i dag. Men samtidigt när du nämner det, kan det ju vara så att England har kommit tillrätta med detta? Har du källor på dessa segrar månne?
    /El Bergmando

    SvaraRadera