onsdag 6 april 2011

Sanslösa bonusar - igen

Kommer vi någonsin att slippa läsa om dessa sanslösa, omotiverade miljonbonusar som makteliten sprider emellan sig. Det verkar inte så. Deras motiveringar är ju fullständigt hjärndöda och vittnar om ett förakt för vanliga människors åsikter utan like.

Det må ju vara i privata bolag men när det handlar om bolag som Vattenfall, där vi har skattepengar inlagda och där ett lägre elpris skulle behövas bättre, då måste man reagera. Fast man vet att ingen ansvarig egentligen bryr sig.

Regeringens ansvarige, finnansmarknadsminister Peter Norman, uppträder i TV och påstår sig vara både förvånad och upprörd. Samtidigt förklarar han att det nog kan hända igen! Snacka om hyckleri. Han menar inte ett dugg med sin förvåning och upprördhet. I så fall skulle han garantera att det inte kommer att hända igen. Det skulle vara hur enkelt som helst - om man bara hade viljan.

Dessutom fick vi veta hur Energimarknadsinspektionen tycker att elbolagen borde få höja elpriserna mycket mera. Hur många hjärndöda institutioner finns det här i landet?

Dagens aforism:

"Hyckleri är den hyllning sanningen skänker misstaget." George Bernard Shaw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar