lördag 7 augusti 2010

Blondinbella

I morse såg jag på burken en intervju med en 19-årig blonding som kallar sig Sveriges bloggdrottning och som skrivit en bok där hon skall ge tonåringar med problem hjälp genom sina erfarenheter. Jag har inte läst boken och kommer inte heller att läsa den. Jag har läst hennes bloggar det räcker.
Hon måste vara en av dom smartaste "dumma blondinerna" i detta land eller omgiven av rådgivare som talar om hur man skall skaffa sig en identitet och berömmelse (och inte minst rikedom) genom att välla ur sig floskler som strider mot all etik och moral som åtminstone vi äldre fått lära oss. Den identitet= kändisskap och rikedom utan att anstränga sig som alla vilsna ungdomar letar efter och ser som ett halmstrå. Hon hann före med en floskelblogg, det som många drömmer om med hälp av till exempel Facebook.
Nu råder hon alla att göra likadant. Det är ungefär som att komma in på slutet i ett pyramidspel.

Det jag mest reagerade mot och som avslöjade hennes intelligensnivå var ändå hennes uttalande att vad som hjälpt henne till lycka och framgång var att hon var ett skillsmässobarn!!!! Om man är ett skillsmässobarn tvingas man klara sig själv och blir stark och framgångsrik är hennes budskap!

Alltså, alla föräldrar, och det är tyvärr många, som vill se era barn som "kändisar", se till att skilja er!

Vad är det för värld vi lever i?

Kvällens aforism:
"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd en i kvart" Andy Warhol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar