onsdag 18 augusti 2010

Pensionärers skatter för låga?

Jag hann inte mer än avlsuta min förra blogg om orättvisa skatter för pensionärer förrän jag idag på en hel sida i DN får läsa att vi pensionärer minsann har mycket lägre skatteavdrag än vanliga löntagare. Två skrivbordsnissar från näringslivets forskningsinsitut IFN gör allt för att försöka rättfärdiga sina höga löner genom att med retoriska kullerbytor slå krokben på sig själva och få oss pensionärer att skämmas .
Man baxnar! Visserligen börjar man kanske bli lite trögtänkt på gamla dar men inte så mycket att man inte klarar enkel grundskolesubtraktion. Om både en löntagare och en pensionär, som i deras exempel, får brutto 14000:- kronor och pensionären har mindre kvar i påsen när skatter och andra obligatoriska avdrag är gjorda då måste det väl ändå vara något fundamentalt fel!

Sedan kan man kalla det för skatter, löneavgifter, sociala avgifter, arbetsgivaravgifter, jobbskatteavdrag eller vad sjutton man vill men för att kalla detta för rättvist måste man tydligen vara docent i nationalekonomi. Det kan inte vara möjligt att dom får stå oemotsagda.

Dagens aforism:
" En tom mage är ingen god politisk rådgivare" Albert Einstein

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar