söndag 5 april 2009

Patetiska kusiner

Namnet Wallenberg har sedan gammalt varit ett aktat namn i finanskretsar. Tyvärr verkar det inte som om alla gener hängt med i arvsprocessen. I gårdagens DN Debatt fick kusinerna Marcus och Jacob breda ut sig över en hel sida med ett patetiskt försvarstal för giriga direktörer. Finanskrisen är inte deras fel hävdar man med en dåres envishet trots att alla är överens om att den började hos just giriga bankdirektörer i USA och sedan ynglat av sig till lilla Sverige.

Dom håller med om att kravlösa bonusar inte är bra men prestationsbaserade sådana måste man ha kvar.

Snacka om att slå in öppna dörrar och inte fatta problematiken. Prestationslöner har vi haft sedan hedenhös. Det finns väl inte en byggjobbare som inte haft ackordslön och hur många försäljare har inte haft en del av sin lön prestationsbaserad.

Problemet för kusinerna, som vuxit upp ett skyddat nätverk utan kontakt med "vanligt folk", är att de inte förstår att faktiskt den här gången verkligen storleken har betydelse. Hur kan människorna i detta nätverk motivera och försvara att man tillskansat sig löner som är 50 - 100 gånger större än vanliga människors. Och utöver detta också gigantiska bonusar.

Dessa girigbukar, för det är dom, försöker få oss vanliga människor att känna förtroende samtidigt som dom bara sprider misstroende. Det funkar inte.

Jag vet att jag slåss mot övermäktiga men jag vidhåller mina förslag i tidigare bloggar.

Dagens aforism:

Girigbukar är otrevliga att vara samtida med, men trevliga att ha som förfäder" Vikcor de Kowa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar