torsdag 16 april 2009

Ungdomsarbetslösheten

är naturligtvis ett problem, men frågan är om den inte är lite självförvållad. Jag tänkte på det när jag i går på burken såg ett till synes välartat gossebarn som helst ville läsa på högskolan på distans. Och varför då frågade reportern? - Jo, jag har så svårt att komma upp på morgnarna....
Kan det vara så att ungdomarna inte kommer upp på dagarna förrän arbetsförmedlingen har stängt?
Man hoppas ju att det inte är sant och det är det ju förstås inte heller för dom allra flesta men man har en känsla av att dom trötta ökar oroande. Det kanske är dags att ställa om klockorna, inte bara till sommartid utan även till ungdomstid.
Redan på 70-talet cirkulerade nedanstående CV på faxarna (e-mail hade inte slagit igenom) och det känns fortfarande aktuellt:

" En annan e ju utbilldad
En anan har gått ut jymnasiet å vill ha ett kneg. De e marit med kneg nu, många får inge kneg. De e döläskit. En anan nobbar å ta vicke kneg som hellst.
En anan tar bara schyssta kneg med skaplit pröjs, festlig stajl å schysst panschon å ATP å sånt därna. Svensson sejer att vi jymnasister ska ta vicke kneg som hellst. De e junte schysst.
Vi har ju i alla fall gått ut jymnasiet å e utbilldade. Sjelv vill ja hellst ha ett kneg där man får skriva eller rekna å bli schef å få lisingbil.'
Kunnskap e mackt "

Dagens aforism:
"Kunskap är makt, framför allt kunskap om andra människor" Ethel Watts Mumford

1 kommentar:

  1. Kanon CV, direkt från söder för fan, du har väl inte tjyvat min CV från Dorokell?

    Mvh Bollsinnet Bergman

    SvaraRadera