onsdag 24 mars 2010

SCA-chef med lagom lön?

För någon dag sedan skrev jag att ordet SJÄLVKRITIK borde strykas ur ordlistan eftersom ingen tycks använda det längre. Idag fick jag ytterligare ett bevis på detta. En SCA-chef tjänade ifjol 13 miljoner kronor. Det är över 40 gånger mera än den sjuksköterska som kanske räddade livet på en av hans anställda och lika många gånger mera än den anställde hon kanske räddade livet på.
Förmodligen kan inte SCA-chefen ens stava till "självkritik". Han tycker att han är värd en sådan löneskillnad och skyller på andra.
"Dom andra" kan förmodligen inte heller stava till ordet för dom sitter i en styrelse som dom inte vill lämna för att dom har också har för högt arvode. Däribland säkert en fackklubbsordförande som inte heller vill förlora sitt alldeles för höga arvode som han uppbär för att vara nickedocka.

Alla som tycker att vi lever i ett rättvist land fullt av folk med självkritik och sunt förnuft i ledande positioner räcker upp en hand!

Dagens aforism:
"Vissa befattningar har en så korrumperande inverkan på människan att det vore onaturligt att motstå dem" George Savile Halifax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar