torsdag 29 april 2010

Miljöpartiet

Jag blir inte klok på dagens politiker och särskilt inte miljöpartiets. Dom kämpar för en god sak men har inte lärt sig hantera orsak och verkan. Många vet rent ut sagt inte vad dom pratar om och kan inte lämna svar på elementära frågor men tjänar pengar på sina uppdrag det gör dom.
I dagarna har flera utspel kommit som visar att dom pratar i nattmössan utan den minsta konsekvensanalys annat än flummiga teorier.

Egentligen ville man höja bensinskatten med två kronor men fick kompromissa ner till 49 öre. Kan någon förklara varför det blev just 49 och inte 50 öre? Det luktar konstruerat för att verka genomtänkt fast det egentligen är raka motsatsen.

En av hoppjerkorna i politiken som just nu är miljöpartist, Svensson heter hon, trodde att åkerierna skulle kunna kompensera en höjd vägtrafiksskatt på lastbilar genom att packa bilarna bättre! Snacka om att bevisa sin okunnighet.

Maria Wetterstrand tycker att man ska beskatta el-företagens stora vinster ännu hårdare. Och vad händer då? Jo, elföretagen höjer naturligtvis priserna för ingen, utom Maria Wetterstrand, tror väl att el-bolagen skulle nöja sig med mindre vinster. Hur naiv får man vara?

En av Maria Wetterstrands käpphästar till argument när hon inte vet vad hon skall svara är att hon bara försöker hjälpa mänskligheten att undvika en katastrof om 50 år. Vad vet Maria som inte vi vet och hur kan hon veta?

Ett av problemen med dagens blockpolitik är att Du indirekt riskerar att till exempel ge Din röst till ett så verklighetsfrämmande parti som Miljöpartiet. Jag undrar om det inte kommer att bli ett rekordstort antal "soffliggare" i årets val.

Dagens aforism:

"Många politiker som lämnar sitt yrke efterlämnar ett tomrum som ersätter dem fullständigt" Henri Tisot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar